Eigenaars van Pullo niet meer welkom in groep tegen vuurwerk

Peter en Desie zijn niet langer welkom in de groep. Foto: Joren De Weerdt

Eigenaars van Pullo niet meer welkom in groep tegen vuurwerk

Print
Nijlen / Stabroek - Na de geslaagde protestmars tegen het overdadige en ongecontroleerde vuurwerkgebruik in Nijlen, blijkt het front van de dierenvrienden nu plots verdeeld. De eigenaars van het gestorven paard Pullo zijn niet langer welkom bij de actiegroep tegen vuurwerk. 

“Na de dood van Pullo is er door mensen van de Paardenambulance uit Stabroek een groep ‘Dierenvrienden tegen vuurwerk’ aangemaakt op Facebook. Ze gebruikten zijn foto en zo werden duizenden mensen bereikt. We werden medebeheerder van de groep”, vertellen Peter en Desie.

Maar stilaan klikte het niet meer tussen de Nijlense en Stabroekse poot van de groep. “Alles wat we voorstelden of wilden doen, werd door hen afgeschoten. En dan hebben ze ons nog uit de groep op Facebook gezet en ons de rechten van beheerder afgenomen. Wij gingen om iets te verwezenlijken voor de dieren en om het gevaar van vuurwerk te beperken. Zij gaan nu blijkbaar voor eigen belang. We voelen ons bedot en denken dat ze nu het succes van de groep voor zich willen houden, terwijl de groep opgebouwd is op het verhaal van de hartstilstand van onze Pullo. Daarom hebben we nu een groep met dezelfde naam opgericht, met de vermelding dat het om de officiële groep gaat. We hebben al meteen zo’n 180 leden."

“Onze groep telt ondertussen al bijna 12.000 leden op Facebook. We zijn bezig om een brede werking met provinciale werkgroepen op te zetten. Dat vereist een professionele aanpak”, reageert Annelies De Bue van de Paardenambulance. "Peter en Desie postten geregeld persoonlijke dingen. In het begin stoorde dat niet, maar nu we de groep verder uitbouwen is dat minder gepast. Ze hebben ook zonder overleg een infantiele brief gestuurd namens onze groep naar minister Joke Schauvliege. Dat konden we niet langer laten gebeuren, want onze geloofwaardigheid stond op het spel. De foto van Pullo is nu van onze groep verwijderd. We zullen blijven vechten om de regelgeving rond vuurwerk te verbeteren en om het welzijn van dieren te verbeteren."

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio