“College probeert oppositie te boycotten”

Jan Baestaens (links) tijdens de gemeenteraad. Foto: TAB

“College probeert oppositie te boycotten”

Print
Heist-op-den-Berg - Bij oppositiepartij ETA zijn ze ontevreden over de manie waarop ze achter informatie moeten aanhollen om hun taak te vervullen. De partij zal daarom op de gemeenteraad om extra uitleg vragen. 

“Al langer merken we dat het schepencollege het de oppositie zo moeilijk mogelijk maakt. Zo mocht de N-VA eerder geen beelden op groot scherm laten zien om een agendapunt te verduidelijken. Ook krijgen we als oppositie niet rechtstreeks antwoord op onze vragen van de gemeentediensten. We moeten die stellen via het secretariaat. Van een omweg gesproken”, klaagt gemeenteraadslid Jan Baestaens (ETA).

“Ook merken we nu dat de notulen van het schepencollege veel vragen oproepen. Zo zijn er collegebeslissingen over de evaluatie van de Heistse Pijl en Hestival. Maar als we inzage vragen, wordt gezegd dat er geen extra dossierstukken van bestaan. Met dat nietszeggende antwoord worden we buitenspel gezet."

“De meerderheid mag in al haar mooie plannen en toespraken nog de mond vol hebben van openbaarheid van bestuur en constructieve oppositie, maar de laatste jaren doet ze serieuze inspanningen om diezelfde oppositie te boycotten”, vindt Baestaens.

“Daarom zullen we tijdens de gemeenteraad van volgende week dinsdag zelf opheldering vragen op de Heistse Pijl en Hestival”, kondigt Baestaens aan.

Het schepencollege zal in de gemeenteraad antwoorden op die vragen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio