© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1/5

JBC moet wachten om ‘groot gat’ op te vullen

Het belangrijkste vernieuwingsproject van de afgelopen jaren voor de Heistse Bergstraat ligt stil. Door een dispuut met de buren over een ondergrondse parking kan onder andere JBC niet beginnen aan de bouw van een nieuwe winkel.

De leegstaande gebouwen waaronder de Ierse pub zijn ondertussen gesloopt, maar voorlopig wordt er nog niet gebouwd. Op de lege plek van meer dan 31 meter breed zullen JBC en een tweede investeerder twee winkelruimtes van 860 en 1050 vierkante meter bouwen.

“Het klopt dat we graag in november begonnen waren met onze bouwplannen”, zegt expansieverantwoordelijke Dominiek Willemse van JBC. “Maar die zijn even uitgesteld. Er is namelijk nog een onduidelijkheid met enkele buren rond een erfdienstbaarheid die moet worden uitgeklaard. We leggen namelijk ook een vergunde ondergrondse parking aan met een toegang langs een bestaande ondergrondse parking in de Kattestraat. We hopen samen met de buren tot een evenwichtige oplossing te komen."

“Onze bouwvergunning is goedgekeurd, de plannen staan op punt en de aannemers staan klaar om te beginnen”, geeft Willemse aan. “Ik hoop dat de vertraging nog maar een kwestie van weken zal zijn. We stellen ons alleszins constructief op. Uit respect voor de buren beginnen we daarom ook nog niet aan de bouw. Al is zo’n vertraging uiteraard niet interessant voor ons bedrijf en ook niet voor de Bergstraat.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio