Honden blaffen laatste keer voor verdronken Vicky (30)

Print

De leden en honden van de club vormden een erehaag na de uitvaartplechtigheid in de kerk van Grasheide. Foto: Dirk Vertommen

In de kerk van Grasheide was donderdag geen stoel meer vrij voor de uitvaartplechtigheid van de vorige week verdronken Vicky De Wachter (30). Ook bij de hondenclub waar ze al jaren lid was, is haar dood ingeslagen als een bom. De leden vormden een erehaag toen haar urne werd buitengedragen. 

Het ongeloof over het tragische overlijden van Vicky De Wachter was een week na de feiten nog altijd groot. Ze vertrok woensdagavond na een laatste gezellige babbel in de hondenclub door de vrieskou naar huis met de fiets, kwam ten val en belandde in de gracht. Ze kon zichzelf niet meer redden uit het ijskoude water en verdronk. Haar hond, die zoals steeds naast haar liep, bleef de hele nacht waken naast haar, tot ze donderdagmorgen gevonden werd door haar vader. Alle hulp kwam te laat.

Vicky was altijd al iemand geweest die had moeten vechten voor haar geluk. Op jonge leeftijd stelden de dokters namelijk vast dat ze de aandoening dystonie had, waardoor de impulsen van de hersenen niet goed vertaald werden naar haar lichaam. “Ze had onder andere last aan haar handen en hals. Ze had daardoor communicatieproblemen. Maar dat was niet het geval met dieren. Haar honden waren haar leven. Ze kon er heel goed mee omgaan”, klonk het op de uitvaart.

Dankzij de inplanting van een hersenstimulator ging het de laatste tijd beter met haar. Ze droomde er van om zelfstandig te gaan wonen, maar dat is niet meer gelukt.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio