© Patrick Hattori

© Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eindstrijd in politieke crisis lijkt ingezet

Peter Gysbrechts hoopt half januari sjerp over te kunnen nemen

Putte was de voorbije zes maanden het strijdtoneel van een zelden vertoonde politieke soap. Burgemeester Chris De Veuster (CD&V) stapte na de verkiezingen in het huwelijksbootje met de N-VA. Maar de liefde bekoelde snel. N-VA wil dat oud-burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld) weer de sjerp overneemt. Maar de scheiding loopt niet over rozen. Burgemeester De Veuster wil van geen wijken weten en weert zich als een duivel in een wijwatervat. Zelfs gouverneur Cathy Berx krijgt grijze haren van het Putse politieke wespennest. De komende weken komt ze nog één keer bemiddelen in Putte. De eindstrijd lijkt ingezet. Zal De Veuster moeten plooien of niet?

Bert Provoost

Peter Gysbrechts zegt in onze zaterdagkrant alvast dat hij snel de leiding wil overnemen. "Ik denk dat de gouverneur weet dat ze haar nieuwe bemiddelingspoging best kort kan houden. N-VA en CD&V gaan echt niet meer samenwerken. Als de minister daarna dan de onbestuurbaarheid uitroept, moeten wij nog twee gemeenteraden houden. Als ik dat snel uittel, zou half januari de nieuwe ploeg aangeduid kunnen worden met mij als burgemeester. Het zal een verlichting zijn voor onze inwoners, voor de politici en voor het personeel.”

Burgemeester Chris De Veuster (CD&V) gooit de handdoek nog in de ring. “De moed om te vechten ben ik nog lang niet verloren”, zegt ze. "Zo’n crisis vreet aan een mens. Elk uur van de dag ben ik er mee bezig. Maar ik ben een volhouder. Ik probeer nog elke dag om dit op te lossen en Putte beter te maken.”

Lees zaterdag meer in een dubbele pagina over de politieke crisis in Gazet van MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio