© GVA

© Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jorik (24) verongelukte op amper 200 meter van zijn huis

Bij het tragische ongeval van vrijdagochtend op de Isschotweg in Itegem (Heist) liet de 24-jarige Jorik Verlinden het leven. Zijn familie en vrienden reageren bijzonder verslagen op zijn plotse overlijden.

Bert Provoost

In de uren na het drama werd gezocht naar een antwoord op die ene vraag: waarom is Jorik van zijn rijvak afgeweken? Vermoedelijk speelde vermoeidheid een rol. Uit het politieonderzoek bleek alvast duidelijk dat er geen alcohol of drugs in het spel was. Extra pijnlijk is dat het ongeval op amper tweehonderd meter van zijn huis gebeurde.

Vrienden van de jonge elektricien reageren verslagen. “Hij was verder iemand die graag onder de mensen was, onder andere in café Den Hoek in Berlaar-Heikant. Hij was er altijd bij als er iets te doen was. Hij woonde net over de grens in Itegem maar voelde zich een echte Heikantenaar", klinkt het.

"We hebben op de Hei al Dries Pues verloren in 2011 na een ongeval. Veel van Joriks vrienden waren ook bevriend met Dries. Het is droevig dat dit alles zich opnieuw herhaalt."

Op de Isschotweg gebeurden de laatste jaren al heel veel zware ongevallen.

Lees meer zaterdag in van Gazet van MechelenMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio