'Magische geldtruc' in Itegems café voor de rechter

Foto: GVA

'Magische geldtruc' in Itegems café voor de rechter

Print
Heist-op-den-Berg - Arrey B. en Evelyne M.N. riskeren respectievelijk een effectieve celstraf van 1 jaar en 10 maanden en een boete van 600 euro voor een poging tot oplichting van een Heistenaar.

Een bizar verhaal voor de Mechelse strafrechter. Arrey B. was op zoek naar een marktwagen. Een café-uitbaatster uit Antwerpen vond op een zoekertjessite wat B. moest hebben. Een man uit Heist-op-den-berg stelde zijn marktwagen te koop voor 29.000 euro.

"De cafébazin bracht B. in contact met de verkoper. Er werd afgesproken in een brasserie in de Karel Govaertsstraat in Itegem. De Heistenaar wou cash geld bij de verkoop, maar B. wou het geld via Western Union overmaken. De verkoper koesterde argwaan", zei de procureur.

"Om de Heistenaar te overtuigen dat hij wel goed bij kas zat, pakte hij in de biljartzaak van de brasserie uit met een geldtrucje. Zo nam hij een wit briefje, overgoot het met een product en dompelde het dan in een kommetje met dreftschuim. Het met product overgoten briefje was een heus geldbiljet van 50 euro geworden.

Wat de verkoper niet had gezien, was dat B. op slinkse wijze een paar échte 50 eurobiljetten had ondergedompeld en die aan de verkoper liet zien", zei de procureur. Ondanks dat trucje, dat volgens B. alleen bedoeld was om indruk te maken op de verkoper, ging de verkoop niet door. De politie kon B. en M.N. inrekenen. Hun advocaten pleitten de vrijspraak omdat er geen misdrijf is gepleegd. Maar volgens de procureur is er een begin van uitvoering geweest en dat is ook strafbaar. Het vonnis volgt op 15 december.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio