Staking: militanten Baltimore Aircoil ontdekken gaslek

Print

Foto: Joren De Weerdt

Heist-op-den-Berg - Toen de actievoerders bij Baltimore Aircoil kort na de middag hun stakingspiket op de hoek van de Schoorstraat opnieuw wilden opstellen, namen ze een sterke gasgeur waar. De brandweer werd verwittigd en kwam meteen ter plaatse om de nodige metingen uit te voeren.

De politie verzocht de stakers om voldoende afstand te bewaren en hun actie aan de overkant van de weg verder te zetten totdat het euvel hersteld was.

Bij de firma gespecialiseerd in industriële koeltechnieken was de respons op de staking groot. “Van de 200 arbeiders is niemand komen opdagen”, aldus Maurice De Roover, die hoofdafgevaardigde is bij ACV voor het bedrijf in de Heistse industriezone. “We hebben de mensen de voorbije weken goed geïnformeerd en dat werpt zijn vruchten af. Bij de bedienden zijn er een tachtigtal mensen van de 120 komen werken. We hebben hen de toegang verschaft tot het bedrijf, maar hebben hen wel een peer overhandigd. Daarmee willen we zeggen dat de regering ons een peer heeft gestoofd.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio