Heistenaar wint prestigieuze cabaretwedstrijd in Nederland

"Eens ik op het podium sta, vallen alle remmingen weg"

Print

Pieter Verelst. Foto: Dirk Vertommen

Heist-op-den-Berg - Trouwe kijkers van Familie zullen Pieter Verelst de voorbije maanden zeker al opgemerkt hebben als ‘bastaardkleinzoon’ van Nonkel Jan. Maar het hart van de Heistenaar (24) ligt op het podium. Hij won onlangs zowel de jury- als de persoonlijkheidsprijs op het prestigieuze Groninger Studenten Cabaret Festival. Het is een ideaal opstapje om zijn absurde verhalen nog aan veel meer mensen te kunnen vertellen. Ook de Neveneffecten van Lieven Scheire en vrienden zijn via Groningen doorgebroken.

De winst op het cabaretfestival met ‘Mijn broer en ik’ doet hem niet zweven. Liever werkt hij keihard verder aan zijn carrière. Vanuit Heist-op-den-Berg wil hij via Nederland ook de podia in Vlaanderen veroveren. En dat voor iemand die naar eigen zeggen uit het middelpunt van de anale driehoek komt.

Verelst is het type dat verhalen kan vertellen die het publiek even doen loskomen van de werkelijkheid. Wat hij vertelt klinkt soms gek, maar is perfect logisch in zijn absurde wereld. Zijn inspiratie haalt hij op verlaten parkings langs de autostrade, slapend naast zijn geleende contrabas. Als je dan al eens wakker wordt op een verlaten parking door het lawaai van een paar hakkende gabbers in een dinopak, schrijven de verhalen zichzelf.

"Eens ik op het podium sta, vallen alle remmingen weg. Zo imiteerde ik op een bepaald moment een aap tijdens de wedstrijd. Als aap ben ik helemaal door het publiek geklommen. Alle ratio valt dan weg bij mij", vertelt Pieter in het interview met uw krant.

Lees het hele interview zaterdag in Gazet van Antwerpen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio