Nog voor de winkel open was stond de parking en de omliggende straten helemaal vol. De politie moest het verkeer regelen. Bij Albert Heijn hadden ze er dan ook alles aan gedaan om de mensen te lokken. Er stond een metersgrote winkelkar voor de deur en mensen kregen allerlei gratis producten. Buiten kon aan een rad gedraaid worden om nog extra gratis producten te kunnen winnen.

In de winkel is het vaak drummen om aan het juiste product te geraken. Door het vele volk lopen de wachttijden aan de kassa ook erg op. Kort na de opening moesten klanten vaak drie kwartier aanschuiven om te kunnen betalen. Buiten stonden 's namiddags dan nog lange rijen mensen aan te schuiven om binnen te mogen. Ze moesten wachten omdat de winkel overvol was.

Albert Heijn Nijlen telt 14.000 producten op 1400 vierkante meter. Het is de tiende winkel in de provincie Antwerpen en de 25ste in Vlaanderen.

In 2011 opende de keten van de Nederlandse moedermaatschappij Ahold de eerste winkel in ons land in Brasschaat. “We hebben toen gezegd dat we tegen eind 2016 50 winkels willen hebben”, zegt woordvoerder Sally Herygers. “Dat blijft het doel. Met de zaken die nu op tafel liggen, denken we dat zeker te kunnen halen.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen – editie Zuid.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio