© Joren De Weerdt

Nijlense zingt in eindejaarsshow op Eén

De 27-jarige Kathleen Truyts uit Nijlen mag een nummer komen zingen op Sing That Song, de grote eindejaarsshow van de VRT. Ze won de zangwedstrijd van Peter Van de Veire op radiozender MNM. Woensdag staan de opnames gepland.

Bert Provoost

Als op 31 december vele honderdduizenden het jaar zullen uitwuiven op Eén, zal Kathleen samen met een reeks topvedetten de kijkers mee in de juiste feeststemming moeten brengen. "Enorm spannend vind ik dat", lacht de lerares van het tweede leerjaar in de Nijlense basisschool Sint-Calasanz. "Het is een kans voor mij om samen te kunnen werken met een professioneel team en professionele muzikanten. Ik kijk er enorm naar uit. De opnames zijn woensdag al", vertelt ze enthousiast.

Ze kwam als beste uit een zangwedstrijd op MNM. "Ik volg al jaren zangles en zing in verschillende coverbands. Ik had een filmpje ingestuurd voor de wedstrijd op de radio en werd geselecteerd voor de finale. Uiteindelijk moest ik live op de radio met de twee andere finalisten een liedje komen zingen in de studio. Mijn versie van Ain’t no Mountain Hihg Enough van Diana Ross heeft blijkbaar de meeste stemmen gekregen van de luisteraars."

Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Zuid.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio