© Joren De Weerdt

N-VA wil samenwerking met Hestival tijdelijk stopzetten

De Heistse N-VA vindt dat ze bij de vzw Hestival, die het jaarlijkse gelijknamige festival organiseert, steken laten vallen op juridisch vlak. Daarom wil het de samenwerking met de gemeente tijdelijk laten stopzetten en eist de partij dat elke betaling opgeschort wordt tot alles in orde is.

Bert Provoost

"De vzw Hestival heeft al twintig maanden een nieuwe Raad van Bestuur, maar die is nog altijd niet gepublieceerd in het Staatsblad. Volgens mij draagt het bestuur nu hoofdelijk een persoonlijk risico. De gemeente moet hierin tussenkomen, want het is niet echt een private vzw, er wordt nauw samengewerkt met de gemeente. Ze krijgen ook elk jaar 35.000 euro subsidies, dus moeten ze ook zorgen dat ze in orde zijn. Zolang dat niet het geval is, vragen we dat elke betaling aan de vzw wordt opgeschort en dat elke samenwerking wordt stopgezet", aldus raadslid Willy Anthonis (N-VA).

Schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a) kan niet lachen met de eis van N-VA. "Menen ze dit nu? Er heeft zich nooit een probleem gesteld. Je mag niet vergeten dat het om vrijwilligers gaat die dit in hun vrije tijd doen. Tegen de volgende editie van Hestival zal alles uiteraard in orde zijn. De nieuwe statuten zullen spoedig gepubliceerd worden. De eis tot sancties is gewoon te belachelijk. Daar gaan we niet op in", repliceerde de schepen, die zichtbaar aangedaan was.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio