© Gemeentebestuur Heist

© Gemeentebestuur Heist

© Gemeentebestuur Heist

1 / 3

Gemeente wil ingrijpende werkzaamheden in Itegem binnen half jaar laten starten

Vijf miljoen voor nieuw Itegems centrum

De gemeente brengt alles in gereedheid om in het voorjaar te starten met de herinrichting van Itegem-centrum. Vanaf dan zal er twee jaar intensief gewerkt worden om de deelgemeente van bijna zesduizend inwoners een nieuwe dorpskern te geven. De investering bedraagt bijna vijf miljoen euro.

Bert Provoost

Om de gigantische investering in perspectief te zien: het bedrag komt neer op meer dan 800 euro per Itegemnaar. Gelukkig moet de gemeente niet de volledige som ophoesten. "Pidpa en Aquafin nemen samen 2,7 miljoen voor hun rekening. Zij leggen een nieuw rioleringsstelsel aan onder het centrum en betalen dat gedeelte. Het werk zal uitgevoerd worden in zes opeenvolgende fases", zegt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld).

Verwacht wordt dat er gestart kan worden in april 2015. Het werk zal anderhalf tot twee jaar duren. Er komt onder andere een rotonde aan het kruispunt van Hallaarstraat en Nieuwendijk. Het centrum zal verder ingericht worden in de stijl van de al vernieuwde Karel Govaertsstraat. Er zal ook meer groen op het Sint-Guibertusplein te zien zijn.

Lees de details per fase in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio