© Joren De Weerdt

Vernieuwend toeristisch project schiet traag uit startblokken

Wandelen met smartphone nog geen succes

Vijf maanden nadat de gemeenten Lier, Nijlen, Berlaar, Heist-op-den-Berg en Putte het vernieuwende City Caching hebben gelanceerd, hebben amper 150 mensen een betalende route gedownload op hun smartphone.

Bert Provoost

Het systeem werd in mei gelanceerd door de toeristische cluster Lier en het Pallieterland. Als mensen de gratis app downloaden, kunnen ze in elke gemeente een wandeling of fietstocht downloaden voor 5,49 euro per route. De gebruikers krijgen dan via hun smartphone extra uitleg over de plekken waar ze zijn en er zijn quizvragen, interactieve spelletjes en navigatie-oefeningen.

Bij de firma BEO, dat de applicatie ontwikkelde, geeft ze toe dat iedereen meer had verwacht van de lancering van het vernieuwende systeem. "City Caching is een goede manier om op een andere manier een gemeente of stad te ontdekken. We hadden graag gehad dat we een meer vliegende start hadden genomen. Als we een balans opmaken van de eerste zomer, dan denken we dat er zo’n 300 à 400 mensen een wandeling of fietstocht hebben gevolgd. Dat aantal ligt hoger dan de ongeveer 150 downloads die we hebben geregistreerd. Want meer mensen kunnen samen een route volgen", zegt Tom Melis van BEO.

"Of 150 betalende klanten genoeg is om hiermee verder te gaan? We hadden er liever al meer gehad. Maar we blijven geloven in het potentieel van dit concept. We krijgen vooral positieve feedback. Daarom hopen we het aantal van onze eerste zomers volgende jaren te verveelvoudigen", klinkt het.

www.citycaching.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio