"Te veel geld gaat naar begraafplaatsen"

De gemeente maakt meer dan een kwart miljoen euro vrij om de kerkhoven van Booischot en Heist-centrum verder te verfraaien. De zoveelste uitgave voor de begraafplaatsen is een brug te ver voor Jan Baestaens (ETA), die vindt dat er te veel geld naartoe gaat.

Bert Provoost

"Het gaat telkens over aanzienlijke bedragen. In Booischot wordt voor 72.000 euro uitgegeven, in Heist-centrum zelfs 185.000 euro. Er zijn al veel van die luifels geplaatst, maar die kosten heel veel geld voor wat het is. Verder wordt er heel veel groen aangeplant, zelfs op plaatsen waar dat niet makkelijk is om te onderhouden. Is dat niet allemaal overdreven", vraagt Baestaens zich af.

"Zo’n luifel zorgt ervoor dat er op een comfortabele manier afscheid genomen kan worden op het kerkhof, ook als het slecht weer is. Het vele groen wordt aangeplant omdat we er eigentijdse begraafplaatsen van willen maken, die geen té sombere aanblik geven. We hebben de laatste jaren zowat alle kerkhoven heringericht en zullen ook die van Booischot en Heist-centrum verder verfraaien", reageerde schepen van Begraafplaatsen Eric Verbist (CD&V).

N-VA-raadslid Marc Jans trad de meerderheid bij. "Het onderhoud van een begraafplaats is een teken van beschaving. Die luifels zijn schitterend. Dit kunnen we alleen maar toejuichen", aldus Jans.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio