© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2

Praktijk uit Bevel gebruikte als eerste in België nieuwe technologie

“Jos en Maria krijgen zelfde behandeling als Contador”

Een nieuw apparaat is de sportwereld aan het veroveren. Sinds de supersnelle genezing van wielerkampioen Alberto Contador kiezen meer topsporters voor de nieuwe vorm van blessurebehandeling met radiofrequente golven. In ons land gebruikt voetbalclub Westerlo de technologie. Al was de primeur voor een kinesistenpraktijk uit het kleine Bevel (Nijlen).

Bert Provoost

Heel de wereld had de mond vol van de miraculeuze genezing van wielrenner Alberto Contador. Zijn ploeg Tinkoff-Saxo wees naar de Indiba Activ die gebruikt werd om Contador 'op de been' te helpen. De producent is weliswaar sponsor van de ploeg, maar het resultaat was er nu eenmaal: de breuk was snel genezen. Ook tennisfenomeen Rafael Nadal behandelt zijn kwaaltjes naar verluidt met het toestel, net als een reeks internationale voetbalteams zoals Barcelona, Everton en Monaco er een in hun medisch kabinet hebben staan. Wereldwijd zijn al meer dan 15.000 apparaten verkocht.

De behandeling is al vrij goed ingeburgerd in zuiderse landen als Spanje en Italië. Met de hulp van de bekende sporters die Indiba Activ gebruiken, komt ze nu ook overgewaaid naar ons land. Zo werden de vrouwen van de Yellow Tigers er mee voorbereid op het WK volleybal. En bij voetbalclub Westerlo zijn ze er hun topschutter Frédéric Gounongbe mee aan het oplappen, in de hoop hem versneld fit te krijgen. "Het beschadigd weefsel herstelt door deze therapie sneller. Zo kan de behandelingstermijn tot de helft verkort worden", klinkt het bij de kinesisten van Westerlo.

De Belgische primeur was niet voor een topsporter, maar voor de kinesitherapiepraktijk van Raf Peeters en Kathleen Vermeiren in het kleine Bevel. In de Nijlense deelgemeente van amper tweeduizend inwoners worden de klanten al een vijftal maanden met het toestel behandeld. "Jos en Maria krijgen hier sinds enkele maanden, als ze daarvoor kiezen, dezelfde behandeling die Contador zo snel heeft doen genezen. Het is dus niet enkel iets voor topsporters", vertelt kinesist Raf Peeters.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio