Heistse lagere scholen gaan mee dopjes verzamelen voor goede zaak

Zo'n 28.000 dopjes werden al ingezameld. Foto: Dirk Vertommen

Al 28.000 dopjes voor geleidehonden

Heistse lagere scholen gaan mee dopjes verzamelen voor goede zaak

Print
Heist-op-den-Berg - In Heist is de aftrap gegeven van de actie Heist Dopt. Bedoeling is om zoveel mogelijk dopjes in te zamelen. Die kunnen dan gerecycleerd worden en met de opbrengst wordt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden gesteund.

Al tal van gemeenten doen mee aan de dopjesinzameling. "In Heist kwam Heist Zomert met het idee om de dopjes die ze verzamelden bij te houden. Ook Hestival, het OCMW en Beerputrock deden hun duit al in het zakje. Onder de impuls van de vzw Inclusief H. willen we met de inzamelactie nog meer verzamelen. Belangrijk is dat we geen kroonkurken sparen, maar enkel de plastic schroefdopjes op flessen", verduidelijkt Annemie Anthonissen van Inclusief H. nog.

Zes scholen hebben al laten weten dat ze mee op de kar springen. Het gaat om De Zonne van Zonderschot, Sint-Jan Lagere School uit Wiekevorst, kleuterschool De Kleine Sint-Jan in Wiekevorst, de vrije basisschool van Booischot, de gemeentelijke basisschool De Hei van Pijpelheide en leefgemeenschap De Speling uit Pijpelheide, waar jongeren met autisme worden begeleid. "Voor de scholen is het ook een goede gelegenheid om stil te staan bij blind zijn of een andere handicap hebben. En ook het thema milieu kan ook belicht worden aan de hand van de dopjes. Als ze niet verzameld worden, verdwijnen ze in de afvalberg."

Voorlopig werden al zes zakken dopjes verzameld. Die wegen samen zeventig kilogram, goed voor zo’n 28.000 stuks. "Dat is al een flinke hoop. Maar met de extra medewerking van de scholen hopen we dat aantal nog fors op te drijven. Want elke leerlingen heeft ouders, grootouders, buren en andere kennissen die mee dopjes kunnen sparen. Zo geraakt je snel aan veel. Dat hopen we toch", lacht Anthonissen.

De dopjes zullen geschonken worden aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Zij verkopen de dopjes aan een recyclagebedrijf. Met de winst kunnen ze hun werking uitbouwen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio