© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 2

Eeuwenoude Wortelpoel staat plots droog

De eeuwenoude Wortelpoel in het centrum van Berlaar staat droog. De voorbije weken zakte het waterpeil plots, alsof iemand de stop uit het bad had getrokken. Veel voorbijgangers vragen zich sindsdien luidop af waar al dat water naartoe is. De oplossing van het ‘mysterie’ ligt bij de grote werkzaamheden in de buurt.

Bert Provoost

"Bij de werkzaamheden aan het grote woonproject in de Legrellestraat worden droogzuigpompen ingezet die het grondwater wegpompen. Blijkbaar loopt er een waterader van het parktplein naar de Legrellestraat. Want sinds de pompen worden ingezet, zakte het waterpeil van de Wortelpoel razendsnel", legt burgemeester Walter Horemans (CD&V) uit.

Een aantal vissen stierf toen het waterpeil begon te zakken. De nog levende vissen zijn daarna door de brandweer overgebracht naar de vijver aan de sporthal. Ondertussen staat de Wortelpoel volledig droog. De gemeente gaat van de gelegenheid gebruik maken om de poel grondig uit te kuisen.

De Berlaarse Wortelpoel is nog een overblijfsel uit de Frankische periode, toen er vee kwam drinken en mensen er hun groenten kwamen schoonmaken.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio