© Joren De Weerdt

Walter vindt dan toch overnemer voor bekend frituur

De kogel is door de kerk: Frituur Maria, één van de oudste zaken van Kessel, heeft een overnemer gevonden. Een maand geleden deed Walter na het overlijden van zijn vrouw nog een oproep in deze krant. “Nu is het gelukt. Zondag stop ik ermee”, klinkt het.

Bert Provoost

Na het overlijden van Walters vrouw Maria moest frituur Maria op het Pastoor Schellekensplein zonder Maria verder. Een onmogelijke zaak, vond ook Walter. Hoewel hij er de laatste jaren vaak alleen voorstond door de ziekte van zijn vrouw, was het na 45 jaar echt wel genoeg geweest. Maar een overnemer vinden bleek geen sinecure.

"Sommigen waren wel geschikt maar hadden niet genoeg geld. Anderen konden dan weer wel het bedrag op tafel leggen, maar vond ik ongeschikt. Mensen hebben me al dikwijls gezegd dat ik de zaak gewoon moest verkopen aan de eerste de beste die de vraagprijs betaalde en me er verder niets meer van moest aantrekken. Maar dat kon ik niet. Ik wil mijn opvolger opleiden en helpen. Ik zal hier nog heel geregeld binnenstappen. En als hij het niet doet zoals het hoort, krijgt hij een stamp (lacht). Maria en ik hebben te lang gewerkt om ons levenswerk te laten verloren gaan."

Die opvolger is bij deze gewaarschuwd. "Ik ben al dertig jaar buschauffeur en was toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Kesselaar Dirk Verbrugghe (48). "Het is hier een bekende zaak en ik wil alles doen om ze nog jaren op een goede manier verder te zetten. Vanaf 8 oktober ga ik open", kondigt Dirk aan.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Zuid.

Bert ProvoostMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio