© GVA

Bestuur beknibbelt op bouw basisschool Pijpelheide

De bouwplannen van de gemeentelijke basisschool De Hei in Pijpelheide worden minder uitgebreid uitgevoerd dan aanvankelijk gepland. Op die manier kan de gemeente wat besparen.

De bouwplannen van de gemeentelijke basisschool De Hei in Pijpelheide worden een minder uitgebreid uitgevoerd dan aanvankelijk gepland. Op die manier kan de gemeente wat besparen.

Het ontwerp voor de uitbreiding van de school werd onlangs op de gemeenteraad besproken. De ontwerper, architect Jean-Paul Van Dyck, bleek eerder door de gemeente gevraagd te zijn om de plannen iets terug te schroeven. "In het ontwerp zitten nog wel vier klaslokalen, een sanitaire ruimte en een bergruimte. Een gemeenschappelijke ruimte en het stuk overdekte speelplaats zijn geschrapt in de plannen", zegt schepen van Onderwijs Eric Verbist (CD&V).

"Twee klaslokalen kunnen wel omgevormd worden tot een eetzaal, zodat het plaatstekort op die manier kan worden aangepakt. Zo kunnen we ook besparen. De klascontainers die nu rond de school staan om het plaatsgebrek tijdelijk op te vangen, zullen ook weg kunnen. Ook dat levert een besparing op van zo’n 25.000 euro per jaar", aldus Verbist.

Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) neemt zeventig procent van de kosten op zich. De kostprijs voor het project bedraagt meer dan 930.000 euro. De lastvoorwaarden werden op de gemeenteraad vastgesteld, zodat een aannemer gezocht kan worden om het werk uit te voeren.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio