© Joren De Weerdt

Herenthoutste Ellen Van Loy krijgt supportersclub in 't Hoekske

Supporters kiezen opvolgster voor verongelukte Amy Dombroski

De Heistse supportersvereniging van de betreurde Amerikaanse veldrijdster Amy Dombroski maakt een doorstart. Voortaan willen de supporters de Herenthoutse Ellen Van Loy aanvuren. “Amy wilde meer aandacht voor vrouwensport. Daarom dus opnieuw een vrouw”, klinkt het.

Volgende week vrijdag zal het een jaar geleden zijn dat de beloftevolle Amerikaanse veldrijdster Amy Dombroski tijdens haar trainingsrit in Begijnendijk het leven liet bij een spijtig ongeval. In haar Belgische verblijfplaats Heist-op-den-Berg werkten enkele fans toen aan de oprichting van een supportersclub voor haar. "Het was Amy’s vurigste wens om via haar prestaties meer aandacht te vragen voor de vrouwensport. Daarom besliste onze vereniging om een doorstart te maken en om opnieuw een vrouw te kiezen om aan te moedigen", zegt Flosh Goyvaerts van ’t Hoekske.

De leden gaan zich voortaan scharen achter een nieuw vrouwelijk boegbeeld. De keuze is gevallen op de 34-jarige Ellen Van Loy. "Ik kon me moeilijk voorstellen dat er voor mij een supportersclub zou worden opgericht. Maar ze meenden het echt. Ik ben er heel blij mee. We zien wel waar we uitkomen. Hoe meer ik aangemoedigd wordt, hoe beter natuurlijk", lacht Ellen.

Ondertussen plant de club ook een herdenking voor Amy. Samen met enkele naasten van Amy zullen ze volgende week vrijdag samenkomen aan de Werftsesteenweg in Betekom (Begijnendijk), waar Amy vorig jaar door een vrachtwagen gegrepen werd tijdens een trainingsritje.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio