Groen pleit voor beter fietspad aan Grote Puttingbaan

De fietsveiligheid aan de Grote Puttingbaan moet van Groen beter. Een nieuw fietspad is nodig, klinkt het. Maar de gemeente zegt andere prioriteiten te willen leggen.

Bert Provoost

Volgens Lien Du Four van Groen is er een verbetering nodig aan de Grote Puttingbaan. "Langs de weg in Kessel ligt onder andere de Chiro en is er een sporthal. De Grote Puttingbaan wordt ook erg vaak gebruikt als fietsverbinding naar de scholen in Lier. Maar er fietsen is onveilig. Daarom is een afgescheiden fietspad de enige goede oplossing. Ik begrijp niet dat daar nog altijd geen werk van is gemaakt", geeft De Four aan.

Het schepencollege zegt andere prioriteiten te willen leggen. "We investeren in fietsveiligheid, dat is voor ons heel belangrijk. Maar we willen eerst de Berlaarsesteenweg, Herenthoutsesteenweg en Broechemsesteenweg nog heraanleggen. Daarna is ook de fiets-o-strade langs de spoorlijn een erg belangrijk project. Eens we die grote projecten hebben kunnen realiseren, kijken we ook naar kleinere wegen. Dan kan de Grote Puttingbaan aangepakt worden. Maar de rest is nog dringender", vat burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) samen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio