Discussie over belastingen levert harde woorden op

De sfeer tussen meerderheid en oppositie zakt in Heist verder onder het vriespunt. Tijdens een woelige discussie in de gemeenteraad over de belastingen vlogen de verwijten over en weer.

Bert Provoost

De N-VA wilde het namelijk nog eens hebben over de belastingen. Nadat de onroerende voorheffing gestegen is, had de partij opgevangen dat ook de personenbelasting zou gaan stijgen. "Stel de mensen nu eens gerust en beloof dat dat niet zal gebeuren. Ik eis een hoofdelijke stemming", bleef Tim Teurfs (N-VA) op dezelfde nagel kloppen.

Burgemeester Luc Vleugels (CD&V) was daar allerminst mee gediend. "Ik wil daar geen stemming over. Dit is eind vorig jaar al besproken in het meerjarenplan, toen hebben we duidelijk gezegd dat de personenbelasting hetzelfde blijft tot het einde van de legislatuur. Waar haalt u het plots dat de personenbelasting toch zou stijgen? Dat is onzin. Aan die spelletjes doe ik niet me. Zou het kunnen dat u zelf dat gerucht verspreidt om dan op basis van dat gerucht hier op een populistische manier aan sfeerschepperij te doen?"

De stemming kwam er dan ook niet en het duidelijke ‘neen’ dat door N-VA werd gevraagd evenmin. "Ze durven het niet aan om duidelijke taal te spreken. Dat is betreurenswaardig, maar het zegt genoeg", klonk het bij N-VA nadien.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio