© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

1 / 3

Carl Verelst is nieuwe schepen van Financiën

"Blij dat ik sneller dan verwacht terug ben"

Normaal zou ex-schepen Carl Verelst (CD&V) pas in 2016 de fakkel van Hans Welters overnemen als schepen. Maar door het vertrek uit de politiek van die laatste kwam alles in een stroomversnelling.

Bert Provoost

Verelst neemt de bevoegdheden Financiën, Begroting, Personeel, Toerisme, Evenementen en Citymarketing over van Welters. “Ik ben blij dat ik sneller dan verwacht terug ben. Het kriebelt om te beginnen. Vanuit mijn rol als schepen wil ik ook de dossiers rond mobiliteit voor een stuk mee opvolgen, want daar heb ik in het verleden veel voor in gang gezet. Ik blijf ook directeur van het autonoom gemeentebedrijf. Daar heb ik de voorbije jaren ook aan interessante dossiers kunnen werken. Op deze manier zal de link tussen gemeente en agb nog sterker zijn”, klinkt het.

De vorige legislatuur was Verelst schepen van Mobiliteit. Dat hij nu enkele jaren als gewoon gemeenteraadslid moest overbruggen, vond hij geen ramp. "Ik heb nu meer tijd gehad om andere interessante dingen te kunnen doen. Mijn leven staat of valt ook niet met enkel de politiek. Wat niet wegneemt dat ik enorm veel zin heb om erin te vliegen."Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio