© Joren De Weerdt

Hans Welters verhuist naar Heist-op-den-Berg

Nijlen is secretaris kwijt

Hans Welters (39) is gisteren benoemd tot nieuwe baas van het Heistse gemeentepersoneel. De geruchten over een nakend vertrek zijn zo werkelijkheid geworden: Nijlen is zijn secretaris definitief kwijt en moet op zoek naar een opvolger.

Bert Provoost

Tot dinsdagavond was Hans Welters in Heist nog schepen van Financiën, Begroting, Personeel, Toerisme, Evenementen en Citymarketing én tegelijkertijd gemeentesecretaris in Nijlen. De combinatie was al hoogst uitzonderlijk, maar het kon wettelijk omdat beide functies in een andere gemeente werden uitgevoerd. Nu doet Welters opnieuw een carrièrezet waar iedereen de mond van vol heeft. Want een schepen die secretaris wordt, is lang niet alledaags.

“Mijn opzegtermijn moet nog afgesproken worden tussen de twee burgemeesters. Voorlopig blijf ik dus nog even in Nijlen aan de slag”, klinkt het.

Zijn vertrek in Nijlen komt wel ongelegen. “Het mooie project van het nieuwe gemeentehuis dat er momenteel gebouwd wordt en de bijhorende herorganisatie van de diensten had ik graag nog voltooid. Het is dus echt met spijt in het hart dat ik vertrek. Ik heb spijt dat ik het werk niet eerst kan afmaken. Nijlen was echt een toffe en leuke gemeente om te werken”, aldus Welters.

De burgemeester van Nijlen liet na de gemeenteraad in Heist nog weten dat hij het vertrek van Welters betreurt. “Ik verneem dit met spijt in het hart. Maar iemand met ambitie mag je niet tegenhouden, ook al zien we hem niet graag vertrekken. We wensen hem veel succes”, aldus Paul Verbeeck (CD&V).

“Ik heb Hans de voorbije jaren leren kennen als iemand waarmee je correct kon mee samenwerken. Hij was een meerwaarde voor onze organisatie, had zin voor dialoog en pakte problemen met een open geest aan. Nu willen we zo snel mogelijk een opvolger zoeken”, aldus Verbeeck.

Op de gemeenteraad van oktober zal de procedure worden opgestart, tegen de zomer hoopt Verbeeck een opvolger aan te kunnen stellen.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio