© Joren De Weerdt

© Repro GVA

1 / 2

Nog één huis staat recht uit beginperiode van parochie Heist-Station

De mensen van Heist-station vieren de komende weken het honderdjarig bestaan van hun Heilig-Hartparochie. Uiteraard is bijna niets nog hetzelfde als toen. Nog één huis uit de beginperiode staat recht.

Bert Provoost

Honderd jaar geleden werd een Koninklijk Besluit gepubliceerd dat de parochie officieel erkende. "Het enige gebouw dat hier al honderd jaar staat is de voormalige pastorie op de hoek van de Heilig Hartstraat en de Biekorfstraat. Het is in 1914 gebouwd en werd nadien gebruikt als klooster en school. Nu gaat jeugdclub De Biekorf er een onderkomen krijgen als ze hun oude locatie moeten verlaten door de bouwplannen van de school", overloopt Berre Janssens van Heist-Station.

Om het eeuwfeest van de parochie te vieren, staat er heel wat te gebeuren. Op zondag 7 september is er om 10.30u een eucharistieviering in de kerk, vanaf 14u gaat de tentoonstelling in de kerk open. Die loopt nog tot 17 september en is elk weekend te bezoeken, of op afspraak.

Op zaterdag 13 september is er om 18u een kaas- en wijnavond met daarna een dansavond. Op zondag 14 september is er een feestnamiddag met spelletjes, kubb, petanque, paella en barbecue. Vanaf 21u wordt er rond het kampvuur gezongen. Later op 3 oktober is er nog een fuif in de parochiezaal en op 24 oktober is er een klassiek concert in de kerk.

Lees meer over de geschiedenis van Heist-Station in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen, editie Mechelen.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio