CD&V denkt aan carpoolparking R6

Foto: SVH

CD&V denkt aan carpoolparking R6

Print
Sint-Katelijne-Waver - CD&V pleit voor een carpoolparking in combinatie met een fietsenstalling aan het kruispunt R6-N14 (Liersesteenweg). Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het voorstel onderzoeken.

Gemeenteraadslid Bert De Keyser (CD&V) woont in de buurt van de R6 en is er dagelijks getuige van de verkeersdrukte. Op de gemeenteraad polste de partij aan het gemeentebestuur dan ook naar de mogelijkheid om ter hoogte van de Liersesteenweg-R6 een carpoolparking aan te leggen.

“Zoals aan de E19 afrit Rumst”, verduidelijkt Bert De Keyser. “Het lijkt ons een ideale plaats om dit te realiseren, gelet op de toenemende verkeersdrukte, de komst van het nieuwe ziekenhuis, enz. We zien vandaag al dat er verschillende wagens staan geparkeerd aan dit kruispunt en dat er vele fietsen aan de verkeerslichten staan vast geketend. Het zou een uiting zijn van een lokaal, duurzaam mobiliteitsbeleid: minder wagens en minder fijn stof.We hebben aan de meerderheid gevraagd om contacten te leggen met het Vlaams gewest.”  

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio