Vlaamse Overheid geeft groen licht voor restauratiewerken Sint-Michielskasteel

Foto: RR

Vlaamse Overheid geeft groen licht voor restauratiewerken Sint-Michielskasteel

Print
Sint-Katelijne-Waver - De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft groen licht gekregen van de Vlaamse Overheid om de restauratiewerken aan het 19de -eeuwse Sint-Michielskasteel te starten. Het gebouw krijgt een grondige opknapbeurt om onder meer een brasserie te kunnen huisvesten.

De renovatie van het Sint-Michielskasteel kan dus eindelijk van start gaan. “We zijn heel tevreden”, zegt schepen van erfgoed Ronny Slootmans (Open Vld). “De plannen liggen al een tijdje klaar, maar het was wachten op het groene licht van de Vlaamse Overheid. Vrijdag heb ik telefonisch bevestiging gekregen, de officiële brief volgt in de loop van de week. Van zodra we deze in onze bezit hebben, kunnen we de aannemer aan het werk zetten. Ik verwacht dat de werken snel zullen aanvatten.”

Op de eerste verdieping worden de nu nog vele kleine kamers samengevoegd tot drie grote ruimtes. Beneden komt er een brasserie die  in concessie zal uitbesteed worden.De werken zullen ongeveer anderhalf jaar duren. In het voorjaar van 2018 zou het kasteel dus volledig gerenoveerd moeten zijn. Het hele project kost 2,5 miljoen euro.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio