Last Post op marktplein

Foto: RR

Last Post op marktplein

Print
Sint-Katelijne-Waver - In Sint-Katelijne-Waver vindt dit weekend de jaarlijkse herdenking plaats van de Slag om Dorpveld.

Op het grondgebied van het huidige Sint-Katelijne-Waver sneuvelden in de laatste week van september 1914 ruim 300 Belgische militairen. “Sommige gebeurtenissen uit het verleden mogen we nooit vergeten”, vertelt schepen van cultuur Ronny Slootmans (Open Vld). “De gruwelen van de Eerste Wereldoorlog zijn er zo’n. Daarom herdenken we ieder jaar tijdens het laatste weekend van september de Slag om Dorpveld. Als een van de weinige gemeenten in België organiseren we nog steeds een pakkende Last Post op het marktplein (19u).”

Zondagochtend (9u20) start met een optocht van het gemeentehuis naar de kerk, waar aansluitend (9u30) de eucharistieviering doorgaat. Een uurtje later volgt een bloemenhulde aan het monument op de Markt. Nadien volgt een optocht naar schans Dorpveld, waar onder meer een voordracht door de leerlingen van GLOC wordt gegeven. Als afsluiter is er een receptie in de Sint-Katarinaschool. De Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden zorgen voor de muzikale omlijsting.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio