Pastorijtuin wordt centrumparking

Foto: Gil Plaquet

Gemeente vindt oplossing voor overvolle markt

Pastorijtuin wordt centrumparking

Print
Sint-Katelijne-Waver - Sint-Katelijne-Waver legt een nieuwe parking aan in het centrum van de gemeente. De bestaande pastorijtuin wordt heringericht als centrumparking en biedt plaats aan 40 wagens.

Door de komst van enkele nieuwe horecazaken is er nood aan bijkomende parkeergelegenheid in het centrum. Op piekmomenten staat de parking op de markt vandaag al vol. Daarom ging het gemeentebestuur op zoek naar een geschikte locatie voor bijkomende parkeerplaatsen in het centrum. Deze werd gevonden achter de oude pastorij, dat vandaag dienst doet als Huis van de Verenigingen. Hier wordt een parking voor 40 wagens aangelegd, op zeer korte wandelafstand van de markt.

“Deze extra parkeermogelijkheid is goed nieuws voor de bezoekers van het Huis van de Verenigingen, de handelaars en horecazaken op het marktplein en omliggende straten,” zegt schepen voor mobiliteit en lokale economie Tom Ongena (Open Vld). “De plannen en het bestek zijn intussen goedgekeurd door de gemeenteraad, zodat we nu op zoek kunnen naar een aannemer om de nieuwe parking aan te leggen.”

Lees het volledige verhaal in de donderdagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen. 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio