© Eddy Van Leuven

Ruiterpad wordt aangelegd in najaar

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft een bouwvergunning afgeleverd voor het eerste ruiterpad in de gemeente. Doelstelling is dat het ruiterpad dit najaar wordt aangelegd.

Bart Ceulemans

Het ruiterpad is gelegen tussen en rond de Gasthuisbossen en de Hondsbossen, met als vertrek- en aankomstpunt de voormalige renbaan aan de Muilshoek. Deze renbaan werd eerder dit jaar aangekocht door de gemeente en zal de bouwsteen vormen voor de uitbouw van een groter landschapspark nabij het centrum van Sint-Katelijne-Waver.

“Dit is een belangrijk project voor de gemeente. We realiseren hiermee meerdere doelstellingen: we bieden de talrijke paardenhouders een mooi onverhard pad aan in de gemeente en we creëren een nieuwe groene verbinding waarin zowel het ruiterpad als een wandelpad worden aangelegd. Het onverharde ruiterpad is ongeveer 5 km en het is mogelijk om meerdere lussen te maken”, aldus schepen van ruimtelijke ordening en land- en tuinbouw Joris De Pauw (N-Va).”

Het project is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurpunt en de land- en tuinbouwsector. De werken starten in principe midden september.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio