Gemeente richt trekkersgroep FairTrade op

Foto: Dirk Vertommen

Gemeente richt trekkersgroep FairTrade op

Print
Sint-Katelijne-Waver - Sint-Katelijne-Waver wil een FairTradeGemeente worden. Op die manier wil de gemeente onder meer de kleine koffieboer uit Afrika steunen. Om dit label in de wacht te slepen, richt het een trekkersgroep van vrijwilligers op.

Een FairTradeGemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden, maar ook voor de duurzame producent in het Noorden. Om de erkenning te krijgen, moeten het voldoen aan een aantal criteria zoals een lokale trekkersgroep opstarten die de nodige initiatieven neemt om de titel te behalen, en nadien zorgt voor de continuïteit van de campagne.

Daarom ging de gemeente de voorbije maanden op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Zij kwamen dinsdag voor het eerst samen om te brainstormen over activiteiten die ze de komende maanden en jaren kunnen organiseren om Fair Trade in de kijker te zetten. “Maar nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds welkom”, zegt Jessika Doms van de dienst Duurzame Ontwikkeling. 
015.30.50.35, jessika.doms@skw.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio