OCMW strijdt tegen schoolachterstand

Foto: GVA

OCMW strijdt tegen schoolachterstand

Print
Sint-Katelijne-Waver - OCMW Sint-Katelijne-Waver start op 1 september met het project ‘Samen lezen – samen leren’. Het doel is om maatschappelijk kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

Eén uur per week zullen vrijwilligers bij kinderen uit de derde kleuterklas en het eerste leerjaar op bezoek gaan om voor te lezen, samen te lezen en samen huiswerk te maken. “Onderwijs is de beste manier is om later niet zelf in armoede terecht te komen”, weet OCMW-voorzitter Dave Van Oosterwyck. “We merken echter dat kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen vaak met een achterstand aan de lagere school beginnen. We willen deze kinderen nu helpen en zorgen dat ze met dezelfde kansen als andere leerlingen aan de start komen.”

Om dit project te laten slagen, zoekt het OCMW vrijwilligers om voor te lezen en om kinderen te begeleiden bij het maken van huiswerk. “Je hebt geen specifieke ervaring of diploma nodig. Een groot hart voor kinderen volstaat”, aldus Van Oosterwyck. 

Heb je interesse om één of meerdere kinderen te begeleiden? Neem dan contact op met Sofie Geens (015 31 31 35, sofie.geens@ocmwskw.be). 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio