© SVH

“Proefopstelling Nekkerspoel nadelig voor Katelijnenaars”

De CD&V-fractie in Sint-Katelijne-Waver is bezorgd over de proefopstelling die de stad Mechelen deze maand zal uitvoeren in de wijk Nekkerspoel. “De inwoners van Katelijne moeten omrijden als ze naar Mechelen willen.”

Bart Ceulemans

Om de leefbaarheid in de wijk Nekkerspoel te verhogen, start de stad Mechelen in de krokusvakantie met een proefopstelling, met als belangrijkste wijzigingen stops aan drie spoorwegbruggen en eenrichtingsverkeer tussen de Boerenkrijgstraat en de Kleine Nieuwedijkstraat. Oppositiepartij CD&V Sint-Katelijne-Waver is ongerust over de impact van die maatregel.

"Omrijden naar Mechelen"

“Hierdoor zullen de inwoners van Katelijne moeten omrijden als ze naar Mechelen willen”, zegt gemeenteraadslid Eric Janssens (CD&V). “Men kan niet langer rechtstreeks van de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver naar het tweede deel van de Grote Nieuwedijkstraat en omliggende straten. Al het verkeer vanuit onze gemeente moet dan via Pasbrug-Nekkerspoel of via de R6-Liersesteenweg zijn weg naar Mechelen vinden, wat voor velen een grote omweg betekent.""Bewoners van Pasbrug-Nieuwendijk vrezen dan ook dat het sluipverkeer zijn weg zal zoeken via een aantal straten in hun wijk, zoals de Meidoornstraat, Borgersteinlei en IJzerenveld. De maatregelen hebben ook gevolgen voor onze middenstand, die kan rekenen op klanten uit het Mechelse. We willen dan ook dat de stem van de inwoners van Sint-Katelijne-Waver tijdens de volksraadpleging gehoord wordt", aldus Janssens.Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio