Gemeente realiseert zestien energiezuinige koopwoningen

Print
Sint-Katelijne-Waver - De verkoop van zestien energiezuinige nieuwbouwappartementen in Sint-Katelijne-Waver start dit najaar. De gemeente organiseert op 20 november een infoavond.

In een binnengebied langs het Ijzerenveld in de kern Pasbrug-Nieuwendijk realiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) zestien energiezuinige nieuwbouwappartementen. “Alle appartementen beantwoorden aan de  passiefhuis-standaard en het project voldoet aan de BEN-norm die pas in 2021 verplicht wordt”, legt schepen van huisvesting Joris De Pauw(N-Va) uit. 
Op de infoavond zal aannemer MVG Bouwbedrijf uit Huldenberg het project voorstellen en de verkoopsvoorwaarden toelichten. Het project bevat zowel één-, twee- als drie- slaapkamerappartementen. Alle appartementen hebben een tuin of terras en zijn gelegen aan een rustig binnenplein. De wagens worden ondergronds geparkeerd.
“De appartementen zullen normaal gezien te koop worden aangeboden in de prijsklasse tussen 180.000 euro en 210.000 euro. Een erg scherpe prijs voor dergelijke woonkwaliteit", looft De Pauw nog.”
 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio