Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Kookdepot werd uitgeroepen tot zelfstandige van het jaar in Diest. Foto: IF

Hagelandse Kookdepot erkend als baken van kwaliteit

Print
Aarschot / Diest / Tienen / Landen / Zoutleeuw / Herselt - Kookbelevingszaak ‘t Kookdepot aan de Koning Albertstraat in Diest is uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. De erkenning is een organisatie van Diest Handelt, het centrummanagement en het stadsbestuur. ’t Kookdepot is in de wijde omtrek bekend als een baken van kwaliteit.

In restaurant Hof te Rhode in Schaffen bij Diest werden Ilse Broux en Paul Cordemans uitgeroepen tot “Zelfstandige van het jaar 2018”. “Na 15 jaar hard werken is deze award een mooie beloning”, reageert Ilse. “Al die tijd hebben we dan ook niet stilgezeten. Onze zaak is geëvolueerd van een kookmagazijn naar een winkel waar de klant, beleving, service en kwaliteit centraal staat.”

Kwaliteit voor het leven

Ilse en Paul verkopen kwaliteit voor het leven. “We werken met merken uit het hogere segment. Op lange termijn kom je altijd goedkoper uit. Zo zet je met onze Jura koffiezetmachine maar liefst 20.000 tot 25.000 kopjes koffie en is de prijs van een kop koffie, op basis van gemalen bonen, de helft goedkoper dan de concurrentie die capsules gebruikt”, aldus zaakvoerder Paul Cordemans. In het aanbod van Kookdepot zit een uitgebreide service van installatie, onderhoud en levering.

Concept

Met de verdubbeling van de winkeloppervlakte, tot 350 m2 kookplezier, realiseerden de zaakvoerders het gedroomde concept. In drie zorgvuldig opbouwde belevingszones, de gedekte tafel, het buitenleven met het barbecuegebeuren en de combinatie koffie-kitchenAid, bouwt de klant zijn/haar feest met familie en vrienden op. “Deze manier van werken laat ons toe alle producten op een overzichtelijke manier te tonen en de klanten nog een betere service te bieden”, aldus Paul. “Voor elk van de zones hebben we een specialist in huis die service op maat biedt.”

Demo’s

“Kwaliteit moet je voelen en zien. Kortom: ervaren”, gaat Paul verder. “Sinds de heropening doen we dan ook geregeld demo’s die de mensen kennis laat maken met het gebruiks-en onderhoudsgemak van bv. de KitchenAid, de kooksets van Demeyere of de Big Green Egg, de barbecue met levenslange garantie.” Ook voor allerlei betaalbare keukengadgets zoals de dunschiller van Spirelli kan je terecht in ’t Kookdepot.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio