Herselts zwemwater verzekerd van toekomst

Herseltse zwemmers zullen in de toekomst nog altijd hun baantjes kunnen trekken in het Aarschotse zwembad of pret beleven op de waterglijbaan. Foto: Alain Trappeniers

Herselts zwemwater verzekerd van toekomst

Print
Herselt - De provincie Vlaams-Brabant heeft een vergunning verleend voor de verdere uitbating van het stedelijk zwembad in Aarschot. De vergunning geldt voor onbepaalde duur. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Herselt die sinds de sluiting van zwembad Delfino onder andere ook in Aarschot hun baantjes trekken.

Sluiting zwembaden naburige gemeenten

“Het stedelijk zwembad blijft het goed doen”, zegt de Aarschotse schepen van Sport Geert Schellens (SP.A). “De voorbije jaren steeg het aantal bezoekers, zo blijkt uit de jaarverslagen. Daar zijn de klantvriendelijke dienstverlening, de vele voorzieningen, de veiligheid en de netheid van het zwembad niet vreemd aan.” Ook sloten enkele zwembaden in de regio, zoals dat van Herselt en Scherpenheuvel-Zichem, de deuren. Hierdoor komen heel wat zwemmers uit naburige gemeenten afgezakt naar Aarschot.

Investeringen

Bob Verstraete, voorzitter AGB Aarschot: “Het AGB heeft de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de aanleg van een tankpiste, de installatie van een meetgoot en de aanpassing van het chloor- en zuurlokaal aan de huidige VLAREM-wetgeving. Ook werkte het AGB een nieuw legionella-beheersplan uit, liet een doorstromingsproef uitvoeren en maakte een overzicht van alle onderdelen van de waterbehandelingsinstallaties. Op die manier stoomden we het Stedelijk Zwembad klaar voor de toekomst”, aldus nog Verstraete.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio