© www.google.com

Beslissing over uitbreiding parkeer-en stationeerverbod aan Vest uitgesteld

De Herseltse gemeenteraad heeft maandagavond geen beslissing genomen rond de uitbreiding van het parkeer-en stationeerverbod langs de Vest in Herselt. Eerst volgt er bijkomend overleg met de school, de verkeerscommissie en de technische dienst.

Alain Trappeniers

Oppositiepartij N-VA wilde bij monde van fractieleider Peter Keymeulen de motivatie kennen om het parkeer-en stationeerverbod uit te breiden aan de Vest. Daar zou parkeren en stationeren aan de rechterkant van de straat niet meer toegelaten worden. Enkel stoppen en iemand laten in-of uitstappen zou met de nieuwe regeling nog mogelijk zijn.

Veiligheid in schoolomgeving

Burgemeester Luc Peetermans (CD&V) liet weten dat de directie van de basisschool aan de Maria Gorettistraat het punt had laten agenderen bij de Verkeerscommissie. "Ze zijn niet tevreden met geparkeerde auto's langs weerszijden van de weg omdat de veiligheid in de buurt van de school niet is verzekerd", aldus Peetermans.

Vragen en opmerkingen

Meteen werd de voorgestelde regeling onder de loep genomen. "Er is na schooltijd toch een overlap met het in-en uitgaande verkeer van de werkhal", stelde raadslid Peter Keymeulen (N-VA). "We vragen ons dan ook af of er nog een marge is voor het verkeer van en naar de werkhal. Want 's avonds kan het er wel eens "spannend" zijn."

Terugkoppelen

Door de reeks vragen en opmerkingen werd beslist het punt uit te stellen en terug te koppelen naar de Verkeerscommissie, de directie van de basisschool en de technische dienst van de werkhal. Pas wanneer de zaak is uitgeklaard, zal het punt ter stemming opnieuw op de agenda van de gemeenteraad geplaatst worden.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio