© Paul Keyenberg

Politie Zuiderkempen controleert op fietsverlichting in Herselt en Hulshout

De lokale politie Zuiderkempen (Herselt, Hulshout, Westerlo) organiseert voor de elfde keer de campagne ‘Veilig fietsen…’t licht aan jou’. Het gebruik van de fietsverlichting kan bij slecht zicht of in het donker heel wat ongevallen voorkomen.

Alain Trappeniers

Verkeersklas of 55 euro

Na het preventieve luik start de politie met repressieve controles. Deze controles zijn in eerste instantie gericht naar de jongeren, ze gebeuren zowel op de schoolroutes als ’s avonds wanneer men bijvoorbeeld naar de sportclub fietst. Jongeren die in het donker of bij slecht weer geen gebruik maken van de fietsverlichting worden naar de verkeersvormingsklas gestuurd. Zij die daarentegen wel in orde zijn krijgen een leuke attentie, namelijk een 'post-it' blokje en een balpen. Overtreders die ouder zijn dan 18 jaar worden bedacht met een onmiddellijke inning van 55 euro.

Fietslicht in bruikleen

Zij die een defecte fietsverlichting hebben of zelfs geen, ontvangen van de politie een tijdelijke verlichting zodat zij hun weg kunnen verder zetten. Deze verlichting dienen zij binnen de vijf dagen terug aan de politie te bezorgen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio