© Alain Trappeniers

"We vragen het bestuur de plannen te herbekijken"

Aan Kruisveld en Krankebeek in Ramsel komen al naargelang de bron tussen 150 en ruim 200 sociale woningen. "Van het goede teveel", vindt de buurt. "We vragen het bestuur dan ook de plannen te herbekijken".

Alain Trappeniers

De gemeente Herselt moet nog heel wat sociale woningen bouwen om tegen 2023 het bindende objectief van 141 sociale huur- en koopwoningen en twee sociale kavels te behalen. Bovendien wacht Herselt ook nog op korte termijn de herlokalisatie van de bewoners van de weekendhuisjes die weg moeten omdat ze in natuurgebied wonen. Twee zones in Ramsel, Krankebeek en Kruisveld, zijn uitgekozen om een antwoord te bieden op de woningbehoeften. “Van het goede te veel”, vinden heel wat inwoners van Ramsel. Over hoeveel woningen het gaat, lopen de meningen uiteen. Volgens de omwonenden gaat het over ruim tweehonderd huizen, het gemeentebestuur houdt het op een kleine 150.

Kleilaag

Onlangs werden de bouwplannen voor Krankebeek uit de doeken gedaan op het gemeentehuis. Over het nog grotere project Kruisveld is officieel nog niets gecommuniceerd. “Op de nieuwjaarsreceptie voor de inwoners van Ramsel begin januari werd er over de projecten met geen woord gerept”, zegt bewoner Bart Daems (51). “Er klopt iets niet. Tijdens de recente infoavonden op het gemeentehuis is gebleken dat de studie over Krankebeek niet goed is uitgevoerd. Vooral op het vlak van waterhuishouding is niet goed gewerkt. Vroeger is die zone nog afgekeurd als nieuw kerkhof wegens te drassig. Ramsel is immers gebouwd op een kleilaag en die laat geen water door. Bovendien is er nu al een probleem met de afwatering van de beken. Na een zwaar onweer staat de straat blank en zijn de toiletten enkele dagen niet meer bruikbaar. Als je dat weet, bouw je toch geen vijftig woningen op die plek. Bovendien zijn de bewoners van de weekendhuizen geen vragende partij om te verhuizen."

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio