© lut laureys

Schaapsherder ontkent dierenverwaarlozing

Een 75-jarige schaapsherder uit Keerbergen ontkende maandag op de Leuvense strafrechtbank zijn zeventig schapen en een ezel verwaarloosd te hebben. Begin dit jaar nam de inspectie Dierenwelzijn een deel van zijn kudde in beslag in weides in Haacht en aan de Oude Baan in Herselt.

Alain Trappeniers

Volgens het Leuvense parket werden de schapen en een ezel aan hun lot overgelaten. "Ze komen niets te kort", aldus beklaagde J.B. die intussen is verhuisd van Herselt naar Keerbergen. "Ze hebben 90.000 vierkante meter om te grazen en krijgen hooi, biet, geplette gerst en tarwe. Van al deze aankopen heb ik bewijzen. Wat kan ik nog meer doen."

Volgens J.B. vertellen de inspecteurs fabeltjes en hebben ze onvoldoende kennis van zake. Nochtans werd J.B. eerder al veroordeeld voor dierenverwaarlozing. Het parket denkt dat de man niet voldoende financiële middelen heeft en het werk van een grote kudde hem boven het hoofd is gegroeid. "Mijn ambt vordert 2.400 euro boete met uitstel, gekoppeld aan het verbod om meer dan 25 schapen te houden", aldus het parket. J.B. is niet zinnens zich aan deze beperking te houden. Vonnis op 1 februari 2016.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio