© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

© Alain Trappeniers

1 / 8

Dandan komt tot rust in Hertberg

Na een loodzwaar toeristisch programma doorheen de provincie is de Chinese Dandan woensdag tot rust gekomen in domein Hertberg in Herselt. Met een picknickzak trok ze de natuur in.

In een maand 35 toeristische activiteiten ontdekken op 23 Antwerpse locaties. De uitdaging voor de Chinese Dandan(23), in het kader van de het ‘Toerende Toerist’-project van de provincie, kondigde zich als zwaar aan.

Moe

Na een intensieve eerste week met activiteiten in onder andere Kalmthout, Antwerpen, Heist-op-den-Berg, Westerlo en Kasterlee snakte Dandan woensdag naar wat extra rust. Die vond ze in provinciaal domein Hertberg in Herselt. Met een kant-en-klare picknick trok ze voor een ontspannende middag de natuur in. “Door de drukke agenda ben ik wel wat moe”, vertelt de studente vertaler-tolk. “Maar bij de meeste van mijn gastgezinnen kom ik wel tot rust en heb ik wat tijd voor mezelf.” Buitenshuis wordt de vrouw dan ook druk gesolliciteerd. Iedereen wil met haar op de foto of een praatje slaan. Dinsdag schudde de jonge Chinese nog handjes met prinses Astrid tijdens het Te Deum in Antwerpen.

Zure bes

Ver van alle drukte slentert de twintiger over de (on)verharde paadjes van domein Hertberg. Ze is duidelijk geïnteresseerd in de fauna en flora. Gelegenheidsgids Duan Gatto van de provincie deed zijn uiterste best om haar vragen over onder andere bramen en libellen te beantwoorden. ‘Al dat groen is echt leuk, zeker bij dit mooie weer. Ik hou ervan”, luidt het. Op een bankje geniet ze van een sandwich en fruitsapje. De pasta en brownie laat ze onaangeroerd. “Die smaken ben ik niet gewend. Meestal eet ik vertrouwde dingen, maar deze week heb ik wel een zure rode bes gegeten. Ik krijg er nog rillingen van”, aldus Dandan.

Lees het hele verhaal van Dandan in Hertberg donderdag in Gazet van Antwerpen, editie Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio