Zwembad dicht ondanks hittegolf

Het Hulshoutse zwembad blijft noodgedwongen dicht tot 9 augustus. Foto: Alain Trappeniers

Zwembad dicht ondanks hittegolf

Print
Hulshout - Ondanks de komende hittegolf sluit het zwembad van Hulshout de deuren tot 9 augustus. Dat heeft het gemeentebestuur bekend gemaakt. De maatregel komt er omdat er te weinig redders beschikbaar zijn.

Zwemmers die met dit broeierige zomerweer een verfrissende duik willen nemen in het Hulshoutse zwembad, zijn eraan voor de moeite. Door geldgebrek en een tekort aan beschikbare redders wordt het bad uitzonderlijk gesloten tot 9 augustus.

'We betreuren deze situatie ten zeerste', zegt schepen van Jeugd Elien Bergmans (CD&V). 'Maar door een langdurige afwezigheid van een redder waren de werkomstandigheden voor de andere redder niet langer houdbaar.'

Het bestuur heeft naar eigen zeggen nog intensief gezocht naar een jobstudent met de nodige kwalificaties, maar die werd niet gevonden. Indien er in intussentijd een oplossing uit de bus komt, zal het bestuur naar eigen zeggen hierover onmiddellijk communiceren.

De uitzonderlijke sluiting heeft volgens Bergmans geen gevolgen voor de abonnementen en beurtenkaarten, die onverminderd geldig blijven. Ook de eerder gemaakte reservaties worden uitgevoerd.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio