OCMW bekijkt gratis kermiskaartjes voor Herseltse minderbedeelden

Het OCMW zal bekijken of de Herseltse minderbedeelden kunnen genieten van een gratis ritje op de molen. Foto: Aimé Bailly

OCMW bekijkt gratis kermiskaartjes voor Herseltse minderbedeelden

Print
Herselt - Oppositiepartij N-VA vraagt het gemeentebestuur voortaan de gratis uitgedeelde kermiskaartjes uit te delen aan bewoners die het financieel moeilijk hebben. Het OCMW zal het voorstel bekijken.

Volgens N-VA is voor een aantal ouders naar de kermis gaan en hun kinderen laten meegenieten een kostelijke, zo niet onbetaalbare zaak. Ze vragen dat de leden van het schepencollege voortaan hun gratis gekregen bonnetjes, tickets of toegangskaartkes voorbehouden voor de minderbedeelden in de gemeente.

Volgens schepen Gerda Battel (CD&V) heeft enkel de uitbater van de paardenmolen kaartjes uitgedeeld bij de opening van de kermis. 'Het is de bedoeling dat die tickets onmiddellijk gebruikt worden door de omstaanders', aldus Battel.

Organisatorisch haalbaar?

OCMW-voorzitter Erik Valgaeren zei dat het een nobel idee is, maar organisatorisch de haalbaarheid moet worden bekeken. Volgens collega Kathleen Helsen moet ook omzichtig omgesprongen worden met een dergelijke manier van werken omdat een regeling in die zin stigmatiserend kan werken.

 

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio