Ex-leraar beticht van gesjoemel op school

Een ex-leraar van de school in Assent moet zich op 1 september verantwoorden op verdenking van gesjoemel. Foto: Alain Trappeniers

Ex-leraar beticht van gesjoemel op school

Print
Herselt - Een dertiger uit Herselt moet zich na de zomer verantwoorden op de Leuvense strafrechtbank op verdenking van gesjoemel met schoolgelden.

De man zou tussen januari 2009 en juli 2010 misbruik hebben gemaakt van een bankkaart van de school. Volgens de aanklacht van het Leuvense parket zou hij een kleine 20.000 euro hebben verduisterd.

Ook een gewezen directeur van de school uit Assent (Bekkevoort) staat terecht voor illegale transfers van school- naar privérekeningen. In zijn geval spreekt het parket van 60.000 euro gespreid over 196 transacties.

De leraar en de directeur zijn inmiddels ontslagen. Het is niet meteen bekend of de reden van het ontslag iets te maken heeft met de tenlastelegging.

De zaak sleept door verschillende procedurele hindernissen al jaren aan. Op de zitting stelde vereniging ‘t Minnepoortje zich burgerlijke partij. De zaak is in voortzetting gezet op de symbolisch belangrijke 1ste september, het begin van het nieuwe schooljaar.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio