Hulshoutse bouwvergunningen gehalveerd in tien jaar tijd

Het aantal goedgekeurde bouwvergunningen daalde over de hele lijn in Hulshout. Foto: (c) Dominique Jauquet

Hulshoutse bouwvergunningen gehalveerd in tien jaar tijd

Print
Hulshout - Het aantal goedgekeurde bouwvergunningen in Hulshout is de afgelopen tien jaar gehalveerd. Dat zegt de Federale Overheidsdienst Economie.

Vorig jaar reikte het gemeentebestuur van Hulshout nog 56 vergunningen uit voor de bouw van een ééngezinswoning. Een jaar eerder waren er dat nog 69. In vergelijking met 2010 werden er vorig jaar een zesde minder vergunningen afgeleverd. Een tiental jaren geleden leverde het bestuur nog 117 bouwvergunningen voor een woning af. In tien jaar tijd is dus het aantal goedgekeurde bouwvergunningen voor ééngezinswoningen gehalveerd.

Die dalende tendens zet zich ook door in het segment van de gebouwen en flats. Bij de gebouwen is er sprake van meer dan een halvering in tien jaar tijd (58 in 2005, 27 in 2014), Vergunningen voor flats daalden van 65 in 2005 naar 34 goedgekeurde aanvragen in 2014.

Als we de cijfers van België erbij nemen, dan zien we dat Hulshout tegen de nationale trend ingaat. Het aantal toegekende bouwvergunningen voor woningen, gebouwen en flats in België zit sinds 2 jaar opnieuw in de lift. Voor het segment van de flats kwam men met goed 31.500 vergunningen zelfs in de buurt van het recordjaar 2006. Toen leverden alle gemeenten samen ruim 34.000 bouwvergunningen voor flats af.

Bron: FOD Economie.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio