Herseltse bouwvergunningen zitten in dalende lijn

Het aantal goedgekeurde bouwvergunningen daalt jaar na jaar in Herselt. Foto: Gemeente Nijlen

Herseltse bouwvergunningen zitten in dalende lijn

Print
Herselt - Het aantal uitgereikte bouwvergunningen in Herselt zit al enkele jaren in een dalende lijn. Dat zegt de Federale Overheidsdienst Economie.

Vorig jaar reikte het gemeentebestuur van Herselt nog 60 vergunningen uit voor de bouw van een ééngezinswoning. Een jaar eerder waren er dat nog 75. In vergelijking met 2010 werden er vorig jaar een derde minder vergunningen afgeleverd. Een tiental jaren geleden leverde het bestuur nog 110 bouwvergunningen voor een woning af.

Die dalende tendens zet zich ook door in het segment van de gebouwen en flats. Bij de gebouwen is er sprake van een halvering in tien jaar tijd (96 in 2005, 55 in 2014), Vergunningen voor flats zitten helemaal in het verdomhoekje met 6 goedgekeurde aanvragen in 2014. Tien jaar geleden waren er dat nog 36.

Als we de cijfers van België erbij nemen, dan zien we dat Herselt tegen de trend ingaat. Het aantal toegekende bouwvergunningen voor woningen, gebouwen en flats in België zit sinds 2 jaar opnieuw in de lift. Voor het segment van de flats kwam men met goed 31.500 vergunningen zelfs in de buurt van het recordjaar 2006. Toen leverden alle gemeenten samen ruim 34.000 bouwvergunningen voor flats af.

Bron: FOD Economie.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio