Gemeente loopt storm voor musical Robin Hood

Robin Hood en Broeder Tuck oefenen voor de voorstellingen van komend weekend. Foto: Alain Trappeniers

Gemeente loopt storm voor musical Robin Hood

Print
Hulshout - De Hulshoutse Chiro speelt dit weekend vier keer de musical ‘Robin Hood’ in de parochiezaal. Maar liefst 1300 Chiro- en toneelvrienden zullen de voorstellingen bijwonen.

Wie komend weekend de toneelvoorstelling Robin Hood wil bijwonen in de Hulshoutse parochiezaal, moet zich reppen. Van de 1.300 tickets zijn er nog maar enkele tientallen beschikbaar voor de zondagnamiddag- en avondvoorstelling. “De voorverkoop liep als een trein”, zegt Rist Heylen van de Chiro. “Na een dag hadden we 870 kaartjes aan de man gebracht. Een mooi resultaat.”

Herkenbaarheid

De toneelvoorstellingen van de Chiro zijn dan ook een begrip in het dorp aan de Nete. De authenticiteit van de acteurs en de herkenbaarheid brengen al jaren heel wat volk op de been. “Onze voorstellingen vallen blijkbaar in de smaak”, zegt Chiroleidster Jelke De Lat (21). Samen met de andere leid(st)ers vormt de twintiger de kern van het toneelgezelschap, dat een kleine honderd man telt. “Zo goed als alle leden doen mee. De leiding zingt, de jongere meisjes dansen en de jongetjes spelen kleinere rollen. Zij zien de dansjes immers niet zitten”, vertelt Jelke. 

De productie laat niets aan het toeval over. Zo is de casting van de rollen minutieus gebeurd. “Omdat de leiding elkaar goed kent, weten we wie welke rol aankan. Voor Robin Hood heb je ijzeren zenuwen nodig en moet je goed met vrouwen overweg kunnen. Een rol die mij op het lijf geschreven is”, lacht Andreas ‘Robin Hood’ Van Eccelpoel (21). Sinds september vorig jaar zijn de jongeren met het project bezig. “Er kruipt heel wat tijd in, maar het is een kwestie van vrije tijd op te geven en het liefje wat minder te zien”, verklaart Andreas.  

Werkingskas

Met de opbrengsten van de toneelavond spijst de Chiro de werkingskas. “De sfeer binnen de groep vaart er wel bij en werkt inspirerend voor jongeren die zich willen aansluiten bij de Chiro”, klinkt het. Wie er zondag nog wil bij zijn, kan voor de laatste kaarten terecht bij verzekeringsmakelaar Ronny Berghmans aan de Grote Baan 136 in Hulshout. Bestellen kan ook op 015.24.26.20. Op zondag beginnen de voorstellingen om 14.30u en 19.30u. Kaarten kosten 10 euro, de kleintjes mogen er in voor 3 euro. 

 

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio