© Archief

1 op 3 Herseltse meerderjarigen woont alleen of in groep

Volgens de recente bevolkingstelling in 2011 woont een op drie meerderjarige bewoners in Herselt alleen of samen met meer dan één persoon.

Om de 10 jaar worden in heel Europa en zelfs in een groot deel van de wereld volks- en woningtellingen georganiseerd. In ons land werd deze in 2011 omgedoopt tot Census 2011 en het grootste deel van de resultaten werd een tijdje geleden gepubliceerd.

België

Uit al deze cijfergegevens kan men een schat aan interessante statistieken halen. Zoals bijvoorbeeld die over samenwonende koppels. Uit de cijfers blijkt dat bijna één op twee volwassen Belgen (48,0%) gehuwd is en samenwoont, dat 3,1% wettelijk samenwoont1 en dat 8,3% feitelijk samenwoont. In het totaal leven zes op tien Belgen (59,4%) dus in een of andere vorm als koppel.

Herselt

In Herselt is 55,6 procent van de meerderjarigen gehuwd, 2,9 procent heeft een statuut van wettelijk samenwonenden, nog eens 9,3 procent woont feitelijk samen. (zonder verklaring bij ambtenaar burgerlijke stand). Ruim 1 op 3 meerderjarigen in Herselt woont alleen of samen met meer dan één persoon. Concreet hebben we het in het laatste geval bijvoorbeeld over rusthuisbewoners.

Bron: Census 2011.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio