Man vindt beschadigde drone in natuurgebied

Wim Bries vond de gecrashte drone in een gracht, vlakbij zijn woning. Foto: Ilse Van Thielen

Man vindt beschadigde drone in natuurgebied

Print
Herselt - Wim Bries uit Herselt heeft afgelopen week een gecrashte drone gevonden in een gracht van een natuurgebied, vlakbij zijn woning. De vinder roept de eigenaar op zich te melden.

Bries maakte een week geleden een wandeling in het natuurgebied Goor-Asbroek, vlakbij zijn woning. "Plots zag ik een wit voorwerp liggen in een gracht", aldus Wim. "Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat het een drone was."

Bries nam het onbemande vliegtuigje mee naar huis en bekeek de beelden die erop stonden. "Daarop is te zien dat de eigenaar probeert te vertrekken met de drone maar dat lukt niet zo goed. Als hij dan toch vertrekt, landt het onbemande vliegtuigje even later in een boom." 

Volgens Bries zijn de opnamen al enkele maanden oud. "Er hangen nog bladeren aan de bomen. Dus de beelden dateren al van voor de winter", luidt het. Hij hoopt dat de eigenaar contact opneemt. "De elektronica is stuk maar de andere onderdelen kan de eigenaar misschien nog gebruiken. En zelf kan ik er niks mee doen. Dus de eigenaar mag hem gewoon komen halen."

Lees het hele verhaal op 18 februari in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio